Inspiration

Gör ditt eget påskgodis!

​Påsken är en ljuvligt god och färgsprakande tid. Ögon och Mia Öhrn presenterar tre recept på påskgodis för chokladälskaren: Chokladkräm med ägglikör, Chokladtryffelägg med nougat och

Nätfigurer

Svep in hela tårtan i ett nät, eller gör roliga detaljer av nätmönster. Endast fantasin sätter gränser! Så här gör du: Smält Ögon Ljus Block eller Mörk Block i mikron eller i vattenbad. Gör en strut av smörpapper och häll i massan. Spritsa tunna ränder i ett rutmönster på plastfilm. Ju mindre hålet är, desto finare ränder f&ar ...
Skriven: 2010-03-01 14:24:59 av admin | med 1 kommentarer
Kategori(er):

Block eller Choklad?

Ögon Choklad är äkta choklad och innehåller en hög halt av kakaosmör och kakaomassa. Ögon Choklad ger en extra fyllig smak till desserter, bak och fyllningar. Ögon Block innehåller vegetabiliskt fett och är därför lätt att arbeta med. Ögon Block ger en blank yta och används till garnering och dekoration, såsom spritsning, toppning, glasering och figurer. ...
Skriven: 2010-02-12 14:52:51 av admin | med 0 kommentarer
Kategori(er):

Marmorerade figurer

Figurer som ser ut att vara gjorda av marmor väcker garanterat uppseende runt bordet. Följ bara dessa steg: Smält Ögon Block och bred ut  massan med en stekspade till ett tunt, nästan genomskinligt skikt på bakplåtspapper. Tillsätt smält Ögon Vit Choklad ovanpå massan i tunna trådar på tvären, t ex med hjälp av en sked och bred ut den vita massan med en steksp ...
Skriven: 2010-02-12 14:52:10 av admin | med 0 kommentarer
Kategori(er):

Enkla dekorationer

Hackad block: Kyl i kylskåpet en stund innan. Lägg Ögon Block på en ren, torr skärbräda och använd en lång vass kniv. Undvik att röra vid chokladen så att den inte smälter av händernas värme. Riven block: Kyl i kylskåpet en stund innan. Riv Ögon Block på rivjärnets grövsta sida (stora hål). Håll den i en bit papper eller i omslag ...
Skriven: 2010-02-12 14:50:08 av admin | med 0 kommentarer
Kategori(er):

Chokladspiraler

Gör snygga spiraldekorationer på ett ögonblick! Smält Ögon Block, gör en strut av smörpapper och häll i den smälta massan. Klipp ett litet hål (inte större än ett knappnålsöga) i hörnet av struten. Spritsa figurer på bakplåtspapper eller plastfilm. Håll fast pappret över en plastfolierulle, så att figurerna böjs innan de stelnar. L&a ...
Skriven: 2010-02-12 14:48:17 av admin | med 0 kommentarer
Kategori(er):

Chokladspaghetti

Imponera på vänner och middagsgäster med detta enkla trick! Så gör du: Kyl en bakplåt i frysen i 5-10 minuter. Smält Ögon Block, gör en strut av smörpapper och lägg i massan.  Klipp ett litet hål i hörnet av struten, inte större än ett knappnålsöga. Spritsa i spagettiformade längder direkt på den kalla plåten. Lossa försikt ...
Skriven: 2010-02-12 14:46:24 av admin | med 0 kommentarer
Kategori(er):

Chokladsnirklar

Vill du variera dina desserter är en dekoration enkelt att ta till. Prova dessa snirklar, och låt dina gäster förundras över resultatet: Klipp ut fyrkanter på ca 10 x 10 cm ur aluminiumfolie. Smält Ögon Block och bred ett tunt lager block på folien så att alla kanter får en marginal på ca 1 cm utan blockmassa. Låt det stelna en aning, pressa sedan ihop hörnen p&a ...
Skriven: 2010-02-12 14:44:41 av admin | med 0 kommentarer
Kategori(er):

Chokladflak

Dekorera kakor, tårtor eller efterrätter med chokladflak! Gör så här: Lägg plastfilm på köksbänken. Smält Ögon Block, gör en strut av smörpapper och häll i blockmassan. Häll ut smält block på filmen. Ta en degskrapa och bred ut massan jämnt över hela filmen. Låt svalna i cirka 10 minuter i rumstemperatur, tills massan blir matt och bör ...
Skriven: 2010-02-12 14:44:07 av admin | med 0 kommentarer
Kategori(er):

Chokladfigurer

Rita dina egna figurer och dekorera tårtor och bakelser. Eller varför inte piffa till kaffestunden? Så här gör du: Rita eller texta ditt motiv på ett vanligt vitt papper. Placera ditt skisspapper under en plastfilm. Smält Ögon Block i enligt anvisning på paketet. Gör en strut av smörpapper och häll i massan. Spritsa på plastfilmen genom att följa din mall på pappr ...
Skriven: 2010-02-12 14:43:32 av admin | med 0 kommentarer
Kategori(er):

Blockfigurer

Imponera på dina gäster egengjorda figurer! Gör så här: Smält Ögon Block, gör en strut av smörpapper och häll i den smälta massan. Spritsa på en plastfilm. Bred ut till en tunn och jämn platta med hjälp av en spatel. Skär ur de figurer du vill ha (t ex trekanter eller fyrkanter) ur plattan från kant till kant med en vass kniv innan massan hunnit stelna helt. Ky ...
Skriven: 2010-02-12 14:42:56 av admin | med 0 kommentarer
Kategori(er):

Chokladförvaring

Choklad förvaras bäst i ett svalt och torrt skåp. Helst försluten i originalförpackning, eftersom kraftiga dofter kan förändra chokladsmaken. Kylskåpet är inte den rätta förvaringsplatsen för choklad eftersom fuktigheten och kylan kan påverka chokladens utseende när den tas ut i rumstemperatur.
Skriven: 2010-02-12 14:42:09 av admin | med 0 kommentarer
Kategori(er):

Smälta choklad

Du kan smälta choklad antingen i mikron eller i vattenbad. Mikro: Dela chokladen i jämnstora bitar. Smält på svag effekt i mikron i en halv minut i taget och rör om ibland tills chokladen har smält helt. Vattenbad: Dela chokladen i jämnstora bitar och lägg demi en skål av rostfritt stål som är lite större än kastrullen under. Koka upp en liten mängd vatten ...
Skriven: 2010-02-12 14:23:18 av admin | med 0 kommentarer
Kategori(er):

Undvik vattenkontakt

Smält choklad är känslig, till och med en liten mängd vattenånga eller en droppe kan göra chokladen grynig. Torka alla kärl omsorgsfullt innan du lägger choklad i dem. Glöm inte att torka händerna.
Skriven: 2010-02-12 14:05:50 av admin | med 0 kommentarer
Kategori(er):

Böjda korkskruvsband

Små korkskruvar i block förhöjer intrycket av chokladtårtan, bakelsen, eller bara som dekoration till kaffet. Så här gör du: Klipp ca 4 cm breda och ca 13 cm långa remsor av plastfilm. Smält ljus eller mörk Ögon Block i mikron eller i vattenbad. Spritsa ut en smal sträng block på plastfilmen och stryk ut så att det bildar en ca 1,5 cm bred, platt strimma. Lå ...
Skriven: 2010-02-12 13:16:52 av admin | med 0 kommentarer
Kategori(er):