Ingredienser

16-25

300 g Mandelmassa
2 st Äggvitor
1 dl Socker
4 pkt Fransknougat (med choklad)
300 g Mörk Ögonblick choklad
4 dl Grädde

Angelas Beskvier


Jätte lät recept på en annorlunda beskvi som alla jag har bjudit dom på älskar! gör dom gärna lite mindre, dom blir mäktiga

  1. Fyllning: Dela Fransknougat och 100 g ögonblick choklad i bitar och smält med 2 dl grädde på låg värme under omrörning. när chokladen helt har smät tillsätt resten av grädden, rör tills du får en jämn smet. låt stå i kyla i helst över natten.

  2. När Choklad fyllningen har vilat i några timmar och stelnat, vispa då upp den försiktigt till en fast och fluffig kräm

  3. Beskvi botten :Blanda samman mandelmassan med äggvitorna och sockret. Gärna med degkrokar eller i en bakmaskin, när degen är helt ihopblandad låt den då stå och vila i 30 min.

  4. klicka sedan ut och platta till degen på en plåt med bakplåtspapper. gräddas i ugnen på 175 grader i ca 20-30 min. När dom är snyggt gyllenbruna, då är dom färdiga. Låt sedan stå och vila och bli helt svala.

  5. lägg sedan en klick chockad"fluff" på bottnarna OBS, man lägger chokladen på baksidan av beskvi botten, alltså på den delen som har legat neråt på plåten. bre sedan ner mor kanterna så att du får en topp mitt uppe på beskvin,

  6. låt dom nästan klara beskvierna stå svalt 1 timma innan nästa moment

  7. Smält dem resterande 200 gram chokladen och låt den sedan svalna något. Chokladen får inte vara för varm för då smälts fyllningen. Doppa sedan beskvin snabbt i chokladen och ställ den på ett galler så att den får stå och vila.

  8. När chokladen har stelnat är det dags att avnjuta dom!

Nyckelord:
beskvi, kaka, choklad
Kategori:
Dessert, Bakverk

Inga kommentar