Ingredienser

30-40 st

Cookies

170 g Smält smör
215 g Farinsocker
105 g Socker
1 st Ägg
1 st Äggula
0,5 tsk Vaniljpulver
300 g Vetemjöl
0,5 tsk Salt
0,5 tsk Bikarbonat
100 g Hackad Ögon Premium Choklad 70%
70 g Hackad Ögon Vit Choklad
1 dl Hackade nötter

Chokladdipp

2 dl Vispgrädde
200 g Ögon Premium Choklad 70%
150 g Ögon Vit Choklad
1 st Chili (efter smak/styrka)

Chocolate chips med dipp


Vinnarreceptet skapat av Årets Bak- och Dessertmästare 2012: Soraya Kabelele-Senya från Helsingborg. "Servera med hallon och blåbär, gärna medans kakorna och chokladdippen är lite ljumma. Perfekt till fredagsmyset!"

  1. Cookies:

  2. Blanda vetemjöl, salt och bikarbonat i en bunke

  3. Smält smör och blanda i socker och farinsocker. Knäck i ägg och äggula och häll i vaniljpulvret. Vispa med elvisp tills det blir ljusbrunt och lite fluffigt.

  4. Blanda smör och sockerblandningen med mjölblandningen med en slev.

  5. Blanda i chokladbitarna och nötterna till en slät kaksmet.

  6. Rulla små bollar och lägg i cupcakesformar för lika storlek. Gör dem inte för stora.

  7. Grädda i ugnen i 10-12 minuter på 165 grader tills de fått fin färg och form.

  8. Chokladdipp:

  9. Koka upp grädden med chili och smaka av så att det finns ett litet sting i grädden. Sila bort chilin.

  10. Hacka chokladen och häll den varma grädden över.

  11. Blanda med en slickepott, stora tag så att du får in lite luft i chokladdippen och att den tjocknar. Blir chokladdippen för lös så ha i lite mer choklad.

Kategori:
Dessert, Godis, Bakverk

Inga kommentar